Notre Ambition (néerlandais)

ONZE AMBITIE

.

Breng onze passie voor architectuur over

Architectuur is een van de weinige disciplines die niet meesterlijk geleerd kunnen worden.

Creatieve vrijetijdsactiviteiten voor iedereen in uw Youth Association and Secular Center geanimeerd door studenten in de architectuurschool of jonge architecten.

Het Laboratorium organiseert, op basis van de gebruikelijke eerste jaar oefeningen ( L 1 ) van de school voor architectuur, vrijetijdsworkshops in Architectuur sinds 2008, volgens een ervaring van de School of Architecture van Grenoble in 1998.

Het E3AU Laboratorium blijft ter beschikking van Jeugdinitiatieven om hen, zelfs als vrijwilliger, te helpen bij de organisatie van workshops en stages door materialen, materialen en knowhow mee te nemen.

Geen kosten op deze portal, geen administratieve of financiële verplichtingen, enige betaling van enige vergoedingen of bijdragen gebeurt alleen en uitsluitend bij de partner culturele en jeugdcentra.

.
.

DOELSTELLINGEN:

In een collegiale, speelse en vriendelijke sfeer worden de deelnemers opgeroepen om architectonische en stedelijke planningsprojecten te ontwerpen. Vanuit zijn eigen ideeën en creativiteit ontgaat ieder zijn project door zichzelf te initiëren en de technieken van tekenen en denken in de architectuur te leren. Tijdens de workshop gaat het experiment van de creatie verder met het modelleren van een model in volume van het project van de deelnemer. Deze laatste kan dus zijn prestatie aan de andere deelnemers en aan zijn verwanten presenteren en bij hem houden, zoals zijn plannen en ontwerpen.

PRODUCTIE:

Elke deelnemer ontdekt en creëert met de hand de plannen, de tekeningen, de modellen van vorm of structuur en de modellen van presentatie. Meer dan een bewustzijn van de architecturale cultuur, wordt elk geleid tot het realiseren van de eerste lessen van het beroep van architect en planner. De creativiteit van ieder individu wordt dus ten dienste gesteld van de realisatie van een rigoureus en persoonlijk project. Visuele hulpmiddelen kunnen worden gemaakt om het architectonische of stedelijke project (dia’s) te verbeteren, evenals documentairewaarderingen (korte film).

Werkstroom:

Alleen een praktijk van projecttekening laat toe de architectuur te benaderen. Zo worden de deelnemers in de hier voorgestelde workshops en workshops tijdens elke sessie geleid tot vooruitgang in het leren van de technieken van tekeningen en modellering om de architectonische weergave van zijn project, het eindresultaat van het projectontwerp, te ontdekken. Om dit resultaat te bereiken is geen kennis van technische tekeningen of kunsttekenen nodig: De verbeelding blijft de beste bondgenoot. Deelnemers kunnen op verzoek worden geholpen bij het maken van een kunstboek. De computergereedschappen kunnen vanaf het tweede werkplaatsseizoen worden gebruikt en zijn zelden aanwezig tijdens stages.

Duur:

De wekelijkse zittingen in schoolperiodes, ongeveer dertig op het seizoen verdeeld in twee semesters van gelijke lengte, hebben een duur van 1u voor die onder 10 jaar, 1u15 voor die onder 13 jaar, 1u30 voor mensen jonger dan 16 jaar en 2u voor mensen ouder dan 15 jaar in een creatief vrijetijds- en geestesformaat. In Beaux-Arts-formaat kunnen sessies tot 2u30 per stuk duren. Het is raadzaam om minstens 15 jaar tien dagen tot twee weken rust te plannen om de 6 tot 8 wekelijkse werkplaatssessies. Degenen ouder dan 15 jaar worden uitgenodigd om twee semesters te scheiden door minstens één week rust. Tijdens rustperioden worden de meest gemotiveerde mensen uitgenodigd om deel te nemen aan cursussen in bedrijf of ontdekking.