Notre Ambition (roumain)

AMBIȚIA NOASTRĂ

.

Transmite pasiunea noastră pentru arhitectură

Arhitectura este una dintre puținele discipline care nu pot fi învățate cu măiestrie.

Activități creative de petrecere a timpului liber pentru toți în Asociația dumneavoastră de tineret și Centrul secular animat de elevi în școală de arhitectură sau tineri arhitecți.

Laboratorul organizează, în baza exercițiilor obișnuite din primul an ( L 1 ) de școală de arhitectură, ateliere de agrement în arhitectură din anul 2008, conform experienței Școlii de arhitectură din Grenoble din anul 1998.

Laboratorul E3AU rămâne la dispoziția inițiativelor de tineret pentru a le ajuta, chiar și voluntar, la organizarea de ateliere și stagii prin aducerea de materiale, materiale și know-how.

Nu există taxe pe acest portal, nici un angajament administrativ sau financiar, orice plată a oricăror taxe sau contribuții se face numai și exclusiv cu centrele culturale și de tineret partenere.

.
.

OBIECTIVE:

Într-o atmosferă colegială, jucăușă și prietenoasă, participanții sunt chemați să proiecteze proiecte de arhitectură și urbanism. Pornind de la propriile sale idei și creativitate, fiecare își concepe proiectul prin inițierea și învățarea tehnicilor de desen și gândire în arhitectură. În cadrul atelierului, experimentul de creație continuă cu modelarea unui model în volum al proiectului participantului. Acesta din urmă își poate prezenta astfel realizările celorlalți participanți și rudelor și le poate păstra împreună cu el, ca planuri și proiecte.

PRODUCȚIE:

Fiecare participant descoperă și creează manual planurile, desenele, modelele de formă sau structură și modelele de prezentare. Mai mult decât o conștientizare a culturii arhitecturale, fiecare este condus să realizeze primele învățămintele profesiei de arhitect și planificator. Creativitatea fiecăruia este astfel pusă în slujba realizării unui proiect riguros și personal. Se pot face ajutoare vizuale pentru a îmbunătăți proiectul arhitectural sau urban (diapozitive), precum și evaluări documentare (scurtmetraj).

Flux de lucru:

Doar o practică de desen de proiect permite abordarea arhitecturii. Astfel, în cadrul atelierelor și atelierelor propuse aici, în cadrul fiecărei sesiuni, participanții sunt conduși să progreseze în procesul de învățare a tehnicilor de desene și modelare pentru a descoperi redarea arhitecturală a proiectului său, rezultatul final al proiectului. Pentru a obține acest rezultat, nu este necesară cunoașterea desenului tehnic sau a desenului artistic: Imaginația rămâne cel mai bun aliat. Participanții, la cerere, pot fi asistați în crearea unei cărți de artă. Instrumentele informatice pot fi utilizate din al doilea sezon de workshop și sunt rareori prezente în timpul stagiilor.

Durată:

Sesiunile săptămânale în perioadele școlare, aproximativ treizeci în sezonul împărțit în două semestre de lungimi egale, au o durată de 1h pentru cei sub 10 ani, 1h15 pentru cei sub 13 ani, 1h30 pentru cei sub 16 de ani și 2h pentru cei peste 15 de ani într-un format creativ de petrecere a timpului liber și spirit. În format Beaux-Arts, sesiunile pot dura până la 2h30 fiecare. Este recomandabil ca cel puțin 15 ani să planificați zece zile până la două săptămâni de odihnă la fiecare 6 până la 8 sesiuni săptămânale de atelier. Cei peste 15 de ani sunt invitați să separe două semestre cu cel puțin o săptămână de odihnă. În timpul perioadelor de odihnă, cei mai motivați sunt invitați să participe la cursuri fie în cadrul companiei, fie în cadrul descoperirii.